Leerlingen overzetten naar een nieuwe groep

Wanneer er leerlingen wisselen van groep kunnen deze uit de huidige groep worden gehaald en toegevoegd worden aan de nieuwe groep.

Let op: bij het uploaden van een nieuw leerlingenbestand, pas het huidige leerlingenbestand aan, maak geen nieuw bestand!

1. Open het bestaande leerlingenbestand in Excel.
2. Zoek de leerling(en) op die wisselen van groep.
3. Wijzig de groepsnaam, laat de rest van de gegevens staan.
4. Sla het bestand op en sluit deze op de computer.
5. Log in als schooladmin.
6. Klik rechts bovenin je scherm op je profielfoto om het beheermenu te openen.
7. Klik op ‘Beheer leerlingen’.

Er verschijnt een overzicht van alle leerlingen met hun bijbehorende gegevens.

8. Klik op ‘Upload leerlingenbestand’.

9. Wanneer gereed, klik op ‘Verstuur excel bestand’.

10. Na het refreshen van de pagina zullen de kinderen zichtbaar zijn in de nieuwe groep.