Leerlingen verwijderen

Leerlingen verwijderen

Wanneer leerlingen van school afgaan, kunnen zij worden verwijderd. 

Let op: de leerling en alle bijbehorende gegevens zullen permanent uit de app worden verwijderd. Gemaakte signaleringen en registraties zullen niet meer zichtbaar zijn. De gegevens zullen voor de zekerheid (bijv. mocht er iets mis zijn gaan of een leerling is per ongeluk verwijderd) nog even bewaard blijven in het systeem. 

Leerlingen moeten handmatig worden verwijderd.

1. Log in als schooladmin.
2. Klik rechts bovenin je scherm op je profielfoto om het beheermenu te openen. 
3. Klik op 'Beheer leerlingen'. Er verschijnt een overzicht van alle leerlingen met hun bijbehorende gegevens. 
4. Zoek de leerling die je wilt verwijderen. Gebruik hiervoor eventueel het (groeps-)filter links bovenin. 


4. Klik op het kruisje rechts van de leerling. 


5. Onderstaande melding verschijnt in beeld. Druk op 'Verwijder' als je de leerling definitief wilt verwijderen. 

6. De leerling is verwijderd. Herhaal dit voor alle leerlingen die je wilt verwijderen.